Taideosuuskunta Apinatarha

Toiminta-ajatus

Taideosuuskunta Apinatarha on vuonna 2008 Helsingissä perustettu taiteilijakollektiivi. Toimintamme keskittyy pääkaupunkiseudulle, mutta liikkuvien jäsentemme ja dynaamisuutemme ansiosta voimme toteuttaa hankkeita koko Suomen alueella ja kansainvälisesti.

Missiomme on tuottaa taidetta sekä järjestää kulttuuri-, kasvatus- ja koulutushankkeita. Toimimme työosuuskuntana, joka tarjoaa tapahtuma-, esitys- ja koulutuspalveluja.

Taideosuuskunta Apinatarhan toiminta jakaantuu esitys-, koulutus- ja muuhun toimintaan.

Esitystoiminta keskittyy taiteelliseen toimintaan ja erityisesti osuuskunnan omien koreografien tanssiteosten tuottamiseen. Lisäksi esitystoiminta tuottaa ApinaFest! - Kaikkien festivaalien pikkuserkku -tapahtumaa. Esitystoiminta myös ylläpitää ohjelmistoa. Esitystoiminnan osana toimii Jarkko Mandelinin tanssiteatteriryhmä Kinetic Orchestra. Kinetic Orchestra on Taideosuuskunta Apinatarhan rekisteröity aputoiminini.

Koulutustoiminta antaa taiteen perusopetusta tanssitaiteessa ja tuottaa koulutuspalveluja. Taiteen perusopetuksesta vastaa osuuskunnan rekisteröity aputoiminimi Vapaa Tanssikoulu.

Muu toiminta sisältää muun muassa yhtyetoimintaa, hieronta- ja fysioterapiapalveluja sekä graafista suunnittelua.

Organisaatio

Ylintä päätäntävaltaa käyttää osuuskunnan jäsenistö vuosikokousten kautta. Vuosikokous valitsee osuuskunnalle hallituksen. Osuuskunnan hallitus johtaa osuuskunnan toimintaa. Hallituksen puheenjohtajana toimii kaudella 2014-15 Mikko Heino. Hallituksen puheenjohtaja on samalla Vapaan Tanssikoulun rehtori. Myös muu toiminta on puheenjohtajan alainen. Esitystoiminnan koordinointi on varapuheenjohtajan vastuulla.

 
 
© 2013, Taideosuuskunta Apinatarha   \   sivuin taitto: zacu </>   \   sisällön hallinta: WebsiteBaker